Jунаци нашег доба

На литерарном и ликовном конкурсу који Друштво учитеља Топола расписује сваког априла ученици наше школе већ су имали прилике да учествују, а и да буду овенчани лепим наградама, па је тако било и овога пута. Мада смо информацију добили касно, испоставило се да је тема – Јунаци мога доба – и лепа и довољно интригантна да на брзину настане неколико упечатљивих поетских остварења и на млађем и на старијем узрасту, као и солидан број ликовних радова, које смо с великим задовољством и узбуђењем послали у Тополу.

На резултате нисмо дуго чекали, а ни разлог за радовање није изостао: трећу награду у категорији поезије млађег узраста освојила је Николина Лазић II/5, а другу награду у категорији поезије старијег узраста Матеја Адамовић V/5. Похвалу за ликовни рад, изузетан портрет песника Љубивоја Ршумовића, добила је ученица Леонора Живковић IV/2. Наши лауреати позвани су на свечано уручење награда 4. јуна 2023. године у просторијама Културног центра Топола, с почетком у 13 часова. Том приликом, Друштво је било домаћин музичко-поетског фестивала „Витезово пролеће“, па су се ова и манифестација доделе награда слиле у једно дивно дружење великих и малих песника и ликовних стваралаца.

Нашу школу на овом догађају представљала је Николина Лазић, а фотографије у прилогу уступила нам је њена породица, на чему посебно захваљујемо. Они су се такође побринули и да Матеја Адамовић, оправдано спречен да присуствује додели, своју диплому и награду добије већ истог дана, па и његову фотографију објављујемо уз овај текст. Похвалница за Леонору Живковић стигла је у међувремену на адресу школе.

Упућујемо срдачне честитке Леонори, Николини и Матеји, са жељом да у следећој школској години још успешније плове песничким и сликарским водама! 

Categories: Uncategorized | Постави коментар

Кретање чланака

Постави коментар

Направите бесплатно веб-место или блог на WordPress.com..